FIRST® LEGO® League Challenge

In de onderbouw gaan de leerlingen van Techniektalenten aan de slag met de First Lego League. Een wedstrijd met robots van Lego, waarbij in kleine groepjes allerlei opdrachten opgelost moeten worden. Deze groepjes nemen deel aan de regiofinale om zo een plek proberen te bemachtigen voor de landelijke finale. Er wordt op school geoefend voor dit leuke en technische evenement met de herkenbare speelgoedsteentjes.

De scholen zijn dit jaar fanatiek van start gegaan. Vorig schooljaar was het voor de scholen van Techniektalenten niet mogelijk om deel te nemen aan de regiofinale, aangezien de coronamaatregelen het niet toelieten genoeg te oefenen voor deze leuke wedstrijd. Dit jaar kon dan ook vanaf dag één begonnen worden met het klaarstomen van de teams. Na een bijeenkomst van de betrokken docenten gingen zij binnen hun eigen scholen aan de slag met de opdrachten. Verwacht wordt dat de regiofinale halverwege of eind februari zal plaatsvinden. Voor die tijd zullen de groepen van Techniektalenten bij elkaar komen om alvast te oefenen hoe zo’n regiofinale in z’n werk gaat.

Hopelijk kunnen de groepen hoge ogen gooien tijdens deze spannende eindstrijd. Aan het enthousiasme van de leerlingen en docenten zal het in ieder geval niet liggen. Het belooft een leuke eerste ervaring te worden.

Wil je een voorproefje zien, dat kan! Een registratie van de finale 2021 vind je hier.

En wil jij met je school of klas meedoen aan de challenge van het komende schooljaar, de inschrijving start dit voorjaar. Neem even contact op met: