Clinics op school

Inleiding

Niemand langs de kant met de PowerHoops De RADAR PowerHoops zijn basketbalclinics waarbij groepen kinderen op een positieve en actieve manier aan de slag gaan met gelijke behandeling en het voorkomen van discriminatie. Door te sporten zetten kinderen zowel hun hoofd als lichaam in beweging en krijgen zij andere inzichten. Als je samen sport hoeft er niemand aan de kant te staan. In een team ga je uit van elkaars kracht! Je hebt elkaar nodig en versterkt elkaar. Dit geldt ook in de klas of later op het werk.

 

Aanbod

In mei en juni worden deze PowerHoops clinics gegeven door Rotterdam Basketbal en ondersteund door meer Moerdijk. Elke basisschool in Gemeente Moerdijk heeft zich hiervoor aangemeld.

 

De RADAR PowerHoops zijn eenmalige basketbalclinics die tijdens de reguliere gymlessen worden gegeven. Doorgaans duren deze lessen 1 uur. Een professionele trainer van Rotterdam Basketbal gaat actief met de groep aan de slag volgens de STAR-methode van de Nederlandse Basketball Bond. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie, Respect. De school ontvangt een digitale lesbrief waarmee het onderwerp ook op andere momenten behandeld kan worden. Meer Moerdijk wenst alle groepen 7 en 8 een super PowerHoops les toe.

 

 

Wij horen graag jullie ervaringen.

 

Contact

meer Moerdijk

Jeroen Strootman