Column Wethouder Schoneveld

Inleiding

Onlangs een mooie collumn verschenen in de Moerdijkse bode en op de website van Gemeente Moerdijk.

 

Aanbod

 

Streetdance, handballen, gitaarspelen, Nordic walking of leren typen in de Typetuin, met je school aan de slag met houtbewerking, uit volle borst zingen, probeer je een muziekinstrument of ga je liever handwerken, ben je benieuwd naar koersballen? Het kan allemaal in Moerdijk. Sterker nog: dit is nog maar een greep uit alles wat je zoal kunt doen in Moerdijk aan sport, beweging en cultuur. Alles wat er mogelijk is staat mooi op een rijtje op de website van meerMoerdijk. Alles wat er mogelijk is staat mooi op een rijtje op de website van meerMoerdijk.

Echt, ik raad het van harte aan: www.meermoerdijk.nl.

meerMoerdijk is de bundeling van de krachten van buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers. Samen zorgen ze er voor dat je in Moerdijk de weg kunt vinden naar sporten, meer bewegen of culturele activiteiten. Samen met verenigingen en organisaties, bureau Van Creatieve Huize, Sport- en Cultuurimpuls en de Brede School Moerdijk investeren we graag in sporten, bewegen en cultuur. Het is gezond, het daagt je uit, je verlegt op een speelse manier je grenzen. Zonder dwang, zonder torenhoge ambities. Sporten, bewegen en culturele, creatieve activiteiten helpen óók om actief te blijven en kennis te maken met activiteiten die je anders niet zo snel zou doen. Je ontmoet anderen en kunt eens een praatje maken. Kinderen leren samenwerken en kunnen ook hun creatieve kant ontdekken.

Kortom, meerMoerdijk gaat om zo veel méér dan bewegen en sporten. Het gaat om gezondheid in alle opzichten. Lichamelijke gezondheid: of je nu intensief sport of dagelijks een half uur wandelt , het helpt allemaal om fit en soepel te blijven. Mentale gezondheid: iets nieuws leren daagt je uit, prikkelt je hersenen, samen iets ondernemen geeft plezier.
Meedoen

Het gaat bovendien ook om ‘mee kunnen doen’ in de maatschappij. Het contact met anderen, samen iets ondernemen, maakt dat je je nuttig voelt, dat je gewaardeerd wordt. Precies ook de reden waarom we zo veel bewondering en respect hebben voor alle vrijwilligers en mantelzorgers. Zij zorgen er voor dat anderen niet aan de zijlijn hoeven blijven te staan. Zij zorgen er voor dat anderen mee kunnen doen en mee blijven tellen. En is dat niet wat we allemaal willen?