Daag je buurt uit!

Inleiding

Daag je buurt uit!

Een leuk en interactief initiatief: Hang een poster achter het raam voor iedereen in de buurt en kom samen in beweging!

Wie en wat

De Buurtsportcoaches van Sport en Welzijn zijn gestart met het initiatief Daag je Buurt uit!. Een initiatief waar iedereen aan mee kan doen. Het gebeurt in de huidige tijd steeds vaker; even een frisse neus halen en een wandeling maken door de buurt. Maar let op! Zie jij een poster van Daag je Buurt uit? Stap er op af, kijk wat voor beweging/ actie op de poster staat afgebeeld en voer deze uit. Huiver niet, er is een ruime keus uit posters met verschillende acties. Zo blijft het spannend wanneer een actie uit te voeren en welke dit daadwerkelijk gaat zijn. Ben je enthousiast over dit initiatief? Doe mee en breng je wijk op de hoogte.

Hoe kan ik meedoen?

Daag je Buurt uit kan overal worden ingezet. Het initiatief is niet verbonden aan een specifieke locatie. Het is enkel nodig de poster te downloaden via meerMoerdijk.nl en het op een zichtbare plek achter het raam te hangen. Gekozen kan worden uit verschillende posters waarop op ieder een andere beweegvorm/ actie op staat afgebeeld. Ook is er de optie om zelf een beweegvorm/ actie op de poster te tekenen. Kies degene die jou het meest aanspreekt, print het uit en hang de poster op! 

Kan/ wil je niet printen? Dan kun je de poster ophalen bij trefpunt meer Moerdijk, geef vooraf door welke poster je wilt via info@senw-moerdijk.nl

 

Positiviteit in de Buurt

Door het plaatsen van een poster achter het raam werkt u mee aan het bereiken van maatschappelijke doeleinden. Het initiatief speelt in op activeren tot beweging, samenhorigheid en een verbroedering van de buurt. Alomvattend werkt Daag je Buurt uit! mee aan de stimulering van gezondheid in de brede zin van het woord. 

Veiligheid

De Buurtsportcoaches wijzen op de Corona RIVM-maatregelen wanneer een wandeling gemaakt wordt. Wees op de hoogte van de actuele maatregelen en handel hiernaar wanneer u een wandeling maakt in de buurt. 

Deze uitdaging, hebben wij van onze collega's S en W Bodegraven- Reeuwijk.

Contact

meer Moerdijk

Joyce en Marion

Downloads

Daag je buurt uit! Balans houden
Daag je buurt uit! Jumping jacks
Daag je buurt uit! Knie heffen
Daag je buurt uit! Rekken en strekken
Daag je buurt uit! Saterday night fever
Daag je buurt uit! Springen
Daag je buurt uit! Squat
Daag je buurt uit! Zwaaien
Daag je buurt uit! Verzin
Daag je buurt uit! Teken zelf