Koningsspelen 2020 afgelast

Inleiding

Beste partners,

 

Om ook vanuit onze kant duidelijkheid te scheppen omtrent de koningsspelen, is er voor gekozen om jullie, via deze weg, te laten weten dat Meer Moerdijk het advies van de landelijke koningsspelen organisatie overneemt en er voor kiest om de koningsspelen 2020 niet door te laten gaan. Het is erg jammer dat de fijne samenwerking van afgelopen jaren, dit jaar niet voortgezet kan worden, maar zoals de organisatie zelf beschrijft, de volksgezondheid staat nu even op nummer 1.

Twee veel gestelde vragen wil ik even kort beantwoorden. Hierbij wil ik benadrukken dat de realiteit ons zo weer in kan halen.

 

Is het uitstel of afstel?
 

Vanuit de landelijke organisatie wordt geadviseerd om de voorbereidingen te verplaatsen naar volgend jaar. Dat betekent dus voor dit schooljaar afstel. Wat Meer Moerdijk betreft kan dit altijd in overleg met de basisscholen zelf, zij zijn voor ons leidend. Mocht de crisis dit schooljaar nog voorbij zijn en er is tijd/ruimte/mogelijkheid voor een koningsspelenvariant, dan zijn wij altijd bereid om te kijken wat er mogelijk is.

 

Wordt er over een alternatief nagedacht?
 

Het blijft lastig om de werkzaamheden af te stemmen op een periode waarvan niemand weet wanneer deze voorbij is. Mocht de situatie het toe laten dat er op iedere school een koningsspelen variant gehouden mag/kan worden, dan is Meer Moerdijk bereidt om met jullie mee te denken. Denk hierbij aan uitgewerkte spellen, het lenen van materiaal o.i.d. We kunnen snel schakelen als het moet, dus laten we vooral de ontwikkelingen even afwachten. Mochten jullie hier nog extra vragen over hebben, stel deze dan gerust.

 

Voor de volledigheid onderstaand bericht van de landelijke organisatie:

------------------------

Den Haag, maandag 16 maart 2020


Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus gaan de Koningsspelen dit jaar niet door. Vanuit de landelijke organisatie vinden wij het niet verantwoord of gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren. De organisatie van de Koningsspelen ligt primair bij de scholen zelf en daarom doen we een beroep op jullie om de voorbereidende activiteiten uit te stellen tot volgend jaar. Het besluit om de Koningsspelen dit jaar niet te organiseren is genomen in overleg met onze partners, waaronder de ministeries VWS en OCW. 
"Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer, maar de volksgezondheid gaat boven alles. Voor alle scholen, sportorganisaties, gemeenten en vrijwilligers die reeds gestart waren met de organisatie van de Koningsspelen: heel veel dank voor jullie inzet. Dat waarderen wij enorm," aldus initiatiefnemer Richard Krajicek. Voor de 8e editie van de Koningsspelen heeft een record aantal scholen zich aangemeld en zouden er meer dan 750 samenwerkingen tussen sportaanbieders en scholen zijn tijdens het sportieve gedeelte. Wij vinden het fantastisch om te zien dat jullie in zulke groten getale aan deze editie wilden deelnemen. De beslissing om het dit jaar niet te organiseren, is er dan ook één die wij zorgvuldig hebben genomen. Wij hopen dat we er volgend jaar samen een mooie editie van kunnen maken. Op onze website vind je een overzicht van de meest gestelde vragen in verband met het afgelasten van de Koningsspelen. Indien er aanvullende vragen en/of opmerkingen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

-----------------------

Wij willen al onze partners hartelijk bedanken voor de inzet tijdens de voorbereidingen en we hopen dat iedereen in goede gezondheid volgend jaar weer aan kan sluiten en er een spetterende nieuwe editie van kunnen maken.

Contact

meer Moerdijk

Jeroen Strootman