Valtraining

Verslag valtraining 10 januari 2024

Vandaag waren de laatste 30 van de in totaal 90 deelnemers aan de beurt voor hun valtraining. Wederom een volle zaal met geïnteresseerde deelnemers die verwachtingsvol naar Saskia (ergotherapeut) en Rachelle (buurtsportcoach bij meer Moerdijk) kijken

“Wat goed dat jullie hier allemaal zijn en zelf de eerste stap hebben gezet naar het verminderen van valincidenten. Jullie zijn de laatste 30 deelnemers en ik hoop dat jullie deze dag net zo waardevol zullen ervaren als de deelnemers die jullie voor zijn gegaan!”

Opent Rachelle.

Hierna gaat het woord over naar Saskia Tetteroo, zij is ergotherapeut en leidt het theoriegedeelte van de valtrainingen. Wederom wordt de vraag gesteld wie er wel eens gevallen is, en wederom gaan er heel veel vingers de lucht in. Ook wij zijn de afgelopen trainingen geconfronteerd met de hoeveelheid valincidenten en de dubbele vergijzing die de kans op valincidenten de komende jaren alleen nog maar groter gaat maken. Juist daarom zijn wij ontzettend tevreden met de hoeveelheid aanmeldingen die afgelopen maanden binnen zijn gekomen.

Saskia neemt de tijd voor alle vragen die de deelnemers hebben en beantwoord deze uitgebreid. Naast de theorie rondom vallen komt ook het belang van bewegen aan bod, spierkracht en balans kun je behouden doormiddel van sporten. Heel belangrijk, en hier komen de deelnemers tijdens het praktijkgedeelte nog eens extra achter!

Rachelle Rikkers

Rachelle Rikkers

Kristallaan 25C
4761 ZC Zevenbergen

Mail Rachelle

06-83527217

Na de lunch die verzorgd wordt door Trefpunt is het tijd voor het praktijkgedeelte. Deze wordt wederom gegeven door Arno Yarzagaray, karate instructeur en eigenaar van Karate Moerdijk. Hij heeft veel ervaring met vallen en neemt de deelnemers stap voor stap mee naar de juiste valtechniek. De deelnemers proberen de oefeningen eerst op een klein matje op de grond en de deelnemers die moeite hebben met bukken proberen de oefeningen direct uit op de dikke mat! Het is duidelijk waarom er tijdens de theorie ook zo gehamerd is op spierkracht, de kin op de borst houden tijdens een val vraagt veel van je buikspieren. En laat dat nou net heel belangrijk zijn, hoofdletsel is een van de meest voorkomende gevolgen van een valincident…. Buikspieren trainen dus!

Er wordt veel gelachen en gekeken naar hoe eenieder de valoefening uitvoert, ook daar leer je van!

We sluiten af met de vraag wat iedereen van de dag vond.

“Geweldig, en heel gezellig!”

“Ik heb veel geleerd, en heel hard gelachen!”

“Ik had niet verwacht dat ik veel zou leren vandaag, maar ik heb veel nieuwe dingen gehoord. Ik ben blij dat ik geweest ben, bedankt voor de organisatie!”

 Rachelle sluit de dag af

“Dank voor jullie komst, dit was de eerste stap maar vergeet niet wat we gezegd hebben. Blijf bewegen, investeren in je eigen gezondheid en oefen veel. Ga desnoods naar een fysiotherapeut die een uitgebreide valtraining aanbiedt. Ik dank jullie voor jullie vertrouwen in onze training, tot ziens, onze wegen kruisen elkaar vast nog eens!”

Wij willen de kruisvereniging Zevenbergen Langeweg bedanken voor het benaderen van meer Moerdijk en bedanken Arno Yagazaray en Saskia Tetteroo voor het delen van hun kennis! Ook geïnteresseerd in een valtraining georganiseerd door meer moerdijk? Vraag een valtraining aan op de website en Rachelle neemt contact met je op!