Sportloket nu Uniek sporten

Inleiding

Sportloket West-Brabant vanaf nu Uniek Sporten

 

Van regionale naar landelijke expertise door nieuwe samenwerking

 

Breda, 5 maart 2018 – Sinds 1 maart 2018 is Sportloket West-Brabant, een onderdeel van Breda Actief, een samenwerking aangegaan met het landelijke merk Uniek Sporten. Door middel van de website en de applicatie ‘Uniek Sporten’ is het voor mensen met een beperking in West-Brabant toegankelijker om te kunnen genieten van sport en bewegen. Iedereen met vragen over aangepast in beweging kan nog wel altijd terecht bij Sportloket West-Brabant.

Aanbod

 

Samenwerkende gemeenten

Gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal bundelden hun kennis en expertise binnen Sportloket West-Brabant. Het loket richt zich in de eerste plaats op mensen met een beperking die een duwtje in de rug nodig hebben om daadwerkelijk de stap te zetten om te gaan bewegen. Daarbij kunnen sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten bij Sportloket West-Brabant terecht voor advies.

Sportloket West-Brabant blijft bestaan, alleen wordt in de communicatie het merk Uniek Sporten gebruikt. Door de samenwerking met Uniek Sporten vanuit het Fonds Gehandicaptensport wordt het mogelijk om zowel op regionaal als op landelijk niveau potentiële sporters beter van dienst te kunnen zijn bij een hulpvraag.

 

Gemeente Zundert doet ook mee

Nu de samenwerking met Uniek Sporten een feit is, sluit ook de gemeente Zundert zich aan bij het loket. Deze gemeente wil ook graag meer aandacht besteden aan sportbeoefening door mensen met een beperking.

 

Meer informatie

Iedereen met een beperking of die zich beperkt voelt en vragen heeft over aangepast in beweging kan contact opnemen met:

meer Moerdijk: Anja Buijtenhuis buurtsportcoach namens Gemeente Moerdijk, via anja.buijtenhuis@senw-moerdijk.nl

Uniek sporten: Janine van Gurp, adviseur bij Breda Actief, via j.van.gurp@breda-actief.nl of 076 – 52 33 555.

 

Ook organisaties die advies willen over een aangepast sportaanbod kunnen hier met hun vragen terecht.

 

 

Bekijk ook het aanbod uniek sporten in onze gemeente Moerdijk: http://meermoerdijk.nl/LeefModule/Details/1317

 

 

 


 

Fonds Gehandicaptensport

 

Middels Uniek Sporten wil het Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Het fonds zet zich in voor een beter en groter sportaanbod voor mensen met een handicap en meer aandacht voor gehandicaptensport in het algemeen. Het doel is om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Pas als iedereen met een handicap kan sporten is voor ons de wedstrijd gewonnen.

Uniek Sporten werkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een handicap bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden ondersteunt Uniek Sporten sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden, maar helpt het ook mensen met een handicap de juiste sport te vinden. Zo brengt Uniek Sporten sporters en sportaanbieders met elkaar in contact. De samenwerkingsverbanden ofwel sportloketten bestaan uit diverse partners en hebben een werkwijze die aansluit bij de regionale behoeften.
Fonds Gehandicaptensport werkt voor de website en app Uniek Sporten samen met NOC*NSF en De Onderwijsspecialisten. Uniek Sporten wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting BLADT Charity en Fonds NutsOhra.

 

Sportloket West-Brabant


Het Sportloket wil zo veel mogelijk mensen met een (chronische, lichamelijke en/of verstandelijke) beperking stimuleren om te gaan bewegen. Dit doen we door mensen deel te laten nemen aan sport- en beweegactiviteiten of in hun eigen omgeving te laten gaan bewegen. Het Sportloket is ondergebracht bij Breda Actief. Breda Actief heeft adviseurs in dienst die zorgen voor persoonlijke begeleiding van de beginnende sporter. Meer informatie leest u op de website van Breda Actief www.breda-actief.nl.

Sportloket West Brabant is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Breda,
Etten-Leur, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal en Zundert.

 

 

Contact

Anja Buijtenhuis

Buurtsportcoach aangepast sporten