Een zee van liefde

Een zee van liefde

Bestemd voor: groep 1-2

Theatergezelschap:  Theatergroep Nooitgedacht
Datum: 13 maart 2025
Locatie: De Schuur Zevenbergen

Max aantal leerlingen 300 (3×100)

Het thema “houden van, ondanks verschillen” staat in de voorstelling centraal: Hoe ziet ‘houden van’ er eigenlijk uit? En waar kun je allemaal van houden en waar niet van?

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer.
Hij zeult een koffer, een lantaarn en een groot geheim met zich mee.
Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil…
Een filosofische en beeldende familievoorstelling met muziek en poppenspel.

Naar het gelijknamige boek van Pieter Gaudesaboos
Beste prentenboek: winnaar van de Boon 2022 en een Zilveren Griffel

Bekijk de trailer en klik hier.

 

Dit Dat Dans

Bestemd voor: Groep 1-2

Theatergezelschap: Dansgezelschap SALLY Maastricht
Datum: 7-8 november 2024
Locatie: Gymzalen scholen / 2 locaties

Max aantal leerlingen 275 (5×55)

Het ontdekken van ditjes en datjes in hedendaagse dans

Dit Dat Dans neemt je mee op ontdekkingsreis en laat je jouw wereld delen met anderen. Kinderen kijken van heel dichtbij naar een duet, doen mee aan actieve dansopdrachten en denken met elkaar na over verdiepende vragen. Zo leren ze zelf betekenis te geven aan hedendaagse dans.

Dit Dat Dans – Cirkel gaat over het vieren van persoonlijkheden. Ben je introvert of juist extravert? Hoe ver ga je over (eigen) grenzen heen om een ander te bereiken? Of vind je elkaar misschien halverwege? Als leerlingen vervolgens zelf aan de slag gaan, deelt iedereen zijn eigen verhaal en leren ze hun eigen ruimte aftasten en die van de ander te respecteren.

Bekijk de trailer hier.

De Baas

Bestemd voor: Groep 3-4

Theatergezelschap: De zaak A
Datum: 7-8 oktober 2024
Locatie: De Parel Fijnaart

Max aantal leerlingen 240 (2×120)

KeihArde mAchtsstrijd voor iedereen vAnAf 5 jAAr

Een wereldberoemde dompteur en haar Poedel betreden de arena voor hun act Dingen met Ringen. Maar als zij weer eens boos wordt en de baas begint te spelen, wordt het tijd de rollen om te draaien. ‘En dan deden we nu dat jij de hond en ik de baas was!’ Het is het startschot van een strijd die zich niet tot het duo beperkt. Eerst de muzikant, dan een agent en tenslotte het hele publiek wordt meegesleurd in de eeuwige kwestie: wie is hier de baas?

Bekijk hier de trailer.

Behoorlijk Boos

Bestemd voor: Groep 3-4

Theatergezelschap: Theatergroep Oortwolk
Datum: 20 maart 2025
Locatie: De Schuur Zevenbergen

Max aantal leerlingen 300 (3×100)

Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader…
Behoorlijk boos is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt.

Naar het boek “Is er dan niemand boos?” van Toon Tellegen

Bekijk de trailer hier:

Don Quichot en Sacha Pancha

Bestemd voor: Groep 5-6

Theatergezelschap: BOVEN WATER Muziektheater
Datum: 27 januari 2025
Locatie: Moerdijkzaal Zevenbergen

Max aantal leerlingen 250 (2×125)

Miguel de Cervantes schreef zijn klassieker Don Quixote de la Mancha. Jules Massenet componeerde de gelijknamige opera. BOVEN WATER Muziektheater gebruikt het beste van beiden in Don Quichot en Sacha Pancha. Deze voorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar vertelt een geestig, poëtisch verhaal over een zonderlinge oude man en een achtjarig meisje die samen de wereld in trekken.

Met livemuziek: klarinet, viool en piano.

Bekijk hier de trailer:

 

Het zand van gisteren

Bestemd voor: Groep 5-6

Theatergezelschap: Jansen & de Boer
Datum: 7 en 8 april 2025
Locatie: Fidei et Arti Oudenbosch

Max aantal leerlingen 250 (2×125)

Er was eens een koning. Koning Felipe. Hij was een koning, zoals je je een koning voorstelt. Hij had een mantel en een kroon en een troon en een lakei. Nee wacht, geen lakei. De koning had een lakei nodig! En hij moest trouwen. Trouwen? Ja, Koning Felipe moest trouwen van zijn moeder. Dat hoort zo, als je koning bent. Bovendien moet je altijd naar je moeder luisteren, toch?

Koning Felipe was al tot over zijn oren verliefd. Tot over zijn prachtige zwarte haren, tot ver boven zijn hoofd. Zijn liefde was nog hoger dan een vlieger in de lucht. Maar wanneer zijn moeder erachter komt op wat voor arme sloeber hij eigenlijk verliefd is, valt alles in het water. Wat moet je doen als je niet bij je geliefde mag zijn? Tegen wie praat je als je niemand hebt om tegen te praten?

Het zand van gisteren is een poëtische muziektheatervoorstelling over de grenzeloosheid van de liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt. Jansen & de Boer maakte dit muzikale sprookje voor iedereen vanaf zes jaar.

Bekijk hier de trailer:

Giselle

Bestemd voor: Groep 7-8

Theatergezelschap: DOX / De Toneelmakerij
Datum: 12 december 2024
Locatie: Nieuwe Nobelaer Etten leur

Max aantal leerlingen 225 (1 voorstelling)

De Toneelmakerij en DOX presenteren Giselle, een van de beroemdste balletten ter wereld, in een actuele bewerking vol songs, beats en hiphop.

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee  Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden – kan dat echt?

Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family voor iedereen vanaf 8 jaar.

Trailer niet beschikbaar

 

Julia, de musical

Bestemd voor: Groep 7-8

Theatergezelschap: Groot gezelschap
Datum: 4 oktober 2024
Locatie De Standaert Standdaarbuiten

Max aantal leerlingen 300 (3×100)

Hét meest bekende meeslepende liefdesdrama van Shakespeare ooit, nu eindelijk gebracht als prachtige musical!

Laat je meeslepen door bombastische muziek, een weergaloos ensemble en prachtige meerstemmigheid. Laat je verrassen door deze ervaring; een musical zoals je er nog nooit een zag! Daphne Groot speelt eindelijk Julia. Ze tekent na jaren voor DE hoofdrol van een grootse en meeslepende musical! Maar wacht even… Waar is iedereen eigenlijk?

Vandaag begon de tour toch?
Hallo? Iemand?

Daphne staat in het verkeerde theater. Met zoveel kinderen in de zaal zal het publiek ook niet op de goede plek zijn! ‘t Is ook wel een klein theater voor een cast van 60…

&Julia, de musical dan? Waar zijn haar collega’s? Het decor? Het orkest? Ze had er zo veel zin in! Ze heeft hier maanden naartoe gewerkt! Het publiek kan je ook niet zomaar naar huis sturen… The show must go on, ook als je in je eentje bent!
Ze zijn er nu toch.

‘&Julia, de musical’ is een komische, muzikale en interactieve voorstelling over liefde, strijd en omgaan met teleurstelling.

Bekijk hier de trailer: