Verslag Sportakkoord

Donderdagavond 7 oktober was het eindelijk weer zover: Een fysieke bijeenkomst waarbij er verder gewerkt werd aan het lokale sportakkoord van gemeente Moerdijk. Deze avond vond plaats in het Trefpunt te Zevenbergen en werd goed bezocht door 25 personen van 18 verschillende organisaties.

Na een lekker bakje koffie en een koek werd de avond gestart onder leiding van Karin en Kyra van Start2Create. Deze twee dames zijn gespecialiseerd in het opstarten van een creatieve brainstorm en het vervolgens concretiseren van deze, soms bizarre, creatieve ideeën. Stephanie en Dennis gaven eerst nog een korte samenvatting van het sportakkoord tot nu toe, waarna we in groepen uiteen gingen om antwoord te geven op de vraag: “Hoe zorgen we er voor dat iedereen in gemeente Moerdijk gaat sporten en bewegen?” De antwoorden mochten zo onrealistisch mogelijk zijn, waarbij kwantiteit voor kwaliteit ging. Bij deze brainstorm is het namelijk de bedoeling om via een bizarre omweg mee te liften op de gekke onderwerpen. Zo werd er bijvoorbeeld een luchtalarm in het leven geroepen om iedereen het sein “ga nu sporten/bewegen” te geven. Hoe je vervolgens toch tot concrete plannen komt, is te zien in het fotoverslag.

Na een korte pauze ging het programma wat meer de diepte in. Via de ‘Different Eye-tool’ ontstonden er nieuwe ideeën om aan de verschillende ambities van het sportakkoord te werken. Zo werd er via de ogen van Louis van Gaal, Lady Gaga en zelfs Geert Wilders gekeken hoe zij dit op zouden lossen. Ook deze oplossingen zijn terug te vinden in het fotoverslag.

Al met al was het een avond waarbij er met een lach en een knipoog aan het sportakkoord werd gewerkt en lag de nadruk vooral op het ontmoeten van elkaar. Hopelijk blijft dit in de toekomst ook mogelijk, want het was goed te merken dat iedereen hier behoefte aan had. Tijdens de ‘na-borrel’ werden nog allerlei onderwerpen besproken in een informele setting.

Hieronder het fotoverslag van de avond: