Walking voetbal DEMO

WALKING VOETBAL

NIEUW in gemeente Moerdijk Walking Voetbal, binnenkort starten we een pilot, kom naar de DEMO op 14 mei.

WAT IS WALKING voetbal? 
Walking football is een laagdrempelig beweegprogramma voor 60-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kern - waarden in dit programma voorop. Snelwandelen is bij deze vorm wel toegestaan. Het tactische aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker

HOE IS HET IDEE ONTSTAAN?
Veel 60-plussers kampen met (chronische) blessures of zijn niet fit waardoor ze niet of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke ongemakken zijn zelfs de belangrijkste redenen dat 60-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikke - ling, want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Gelet op het feit dat het aandeel 60-plussers van de bevolking sterk groeit, is adequaat sport - aanbod cruciaal. Tijdens de corona periode is het besef van sporten en ontmoeten nog sterker geworden. Lekker buiten bewegen.

Tijd dus voor iets NIEUWS in onze gemeente voor deze doelgroep. Na inventarisatie zijn er 2 voetbalverenigingen enthousiast geworden. Ze gaan zich inzetten in samenwerking met meer Moerdijk.

Dit zijn in  Klundert ( VV Klundert ) en in Zevenbergen (VV  SEOLTO ).

 

WANNEER GAAN WE STARTEN?

We starten met een DEMO bij Voetbal vereniging Klundert op 14 mei 11.30 – 12.30 uur. Wij verwachten veel animo. In overleg met de geïnteresseerde wordt de train dag bepaald. Ook in Zevenbergen willen we starten met een DEMO, dit zal later opgepakt worden.

INTERESSE? 
Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan contact op met buurtsportcoach Anja Buijtenhuis. Anja.buijtenhuis@senw-Moerdijk.nl voor meer informatie over zowel de DEMO als de trainingen in Klundert en Zevenbergen.

Walking voetbal

Prijs: GRATIS
Leeftijd: 60+
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
14-05-2022 11:30 tot 12:30 uur VV Klundert
Molenvliet 9
KLUNDERT

Contact

meer Moerdijk

Anja Buijtenhuis